Sharepoint / Office 365 Üzerinden Access App Part -3 (View Düzenleme)

Sharepoint / Office 365 üzerinde Access App geliştirme serimizde daha önce App oluşturma ve Tablo oluşturmaya hızlıca bir giriş yaptık.

  1. Office 365 üzerinde Access App oluşturma PART-1
  2. Sharepoint / Office 365 Üzerinde Access App Tablo Oluşturma Part – 2

Bu yazımızda ise Sharepoint / Office 365 üzerinde Access uygulamalarında görünümlerin nasıl düzenlenebileceği hakkında temel seviyede bilgiler vermeye devam edeceğim.

Office 365 sistemimize giriş yaparak Settings menüsüne tıklayarak Customize in Access seçeneği ile daha önce oluşturmuş olduğumuz uygulamamızı bilgisayarımıza download ederek açıyoruz.

Mevcut tablolarımızdan Customer tablosunu seçerek List ve Datasheet View’lerinden herhangi birisini seçerek görünüm düzenleme ortamına geçiyoruz. Hemen sayfanın ortasında bulunan Edit butonu ile düzenleme için View’ımızı açabiliyoruz. Edit diyerek devam ediyoruz.

Bir önceki ekranda sağ kısımda bulunan Address Field’ımızı tutarak kaydırıyoruz. Burada dikkat edilmesi gereken bir husus , Title ve Data Field kısımları birbirinden ayrı olarak haraket eder. Yalnız siz eğer CTRL tuşu veya fareniz yardımız ile iki elementide seçerek kaydırabilir ve isteğinize uygun form yerleşimini yapabilirsiniz.

View’ınıza yeni bir item eklemek isterseniz, sağ kısımdaki field listen de fieldinizi görünümünüze ekleyebilir ve özelliklerini düzenleyebilirsiniz. Field list penceresinde lookup olarak bağladığınız tablolarında elementlerini görünümüze ekleyebilirsiniz.

View içerisindeki Field’leri taşıma esnasında tablonuz Lookup fieldler içeriyor ise ekranda görünen Data Source butonuna basarak açılan Data penceresinden Primary Display Field özelliklerini değiştirebilirsiniz.

İstediğiniz takdirde Datasheet View içinde aynı işlemleri yapabilirsiniz. Datasheet View de öğeşler bir list kavramı ile geldiğinden yeni Field ekleyebilir, Field silebilir veya Fieldlerin sıralamasını değiştirebilirsiniz.

Eğer yeni bir View Eklemek isterseniz Ribbon bardan View seçeneği ile yada açmış olduğunuz Viewdeki + tuşuna basarak mevcut alanları doldurmak vasıtası ile yeni bir View oluşturabilirsiniz.

Bu kısımda View adı , View Type ve mevcut Data Source seçilerek Yeni Viewoluşturulabilir.


Eklemiş olduğumuz görünümleri kayıt işleminin ardından Lunch App butonuna basarak yayınlayabiliriz.

Sharepoint / Office 365 üzerinde Access uygulamaları kullandığınız taktirde datalarınız mecvut sistem üzerindeki content veri tabanında tutulmayacağından yedekleme işlemleriniz sırasında Access uygulamalarınızı kontrol etmeyi unutmayınız. Faydalı olması dileği ile.

Leave a Reply